We zijn begonnen! Wat leuk dat je hier bent voor de eerste verrassing! Ik ga je helpen met een template voor het aanvragen van een boekrecensie, bijvoorbeeld aan een blogger.

Een van de meest uitdagende aspecten van het boekpublicatieproces is namelijk het verkrijgen van recensies. Recensies zijn belangrijk: ze bieden geloofwaardigheid aan je werk, helpen bij het opbouwen van een lezerspubliek en verbeteren de zichtbaarheid van je boek. Als uitgever heb ik voor mijn auteurs vele contacten met boekenbloggers die hen kunnen helpen, maar ook zij zoeken zelf recensenten op en uit.

Om dit proces te vergemakkelijken, heb ik een Boekreview Aanvraag Template gecreëerd die je kunt gebruiken als uitgangspunt om recensies voor je boeken te vragen. Deze template is bedoeld om je te helpen bij het opstellen van een duidelijke, beknopte en respectvolle e-mail naar potentiële recensenten.

Het is belangrijk om te onthouden dat personalisatie en oprechtheid sleutel zijn. Pas de template dus aan jouw specifieke boek en de ontvanger aan. Het doel is om een verbinding te maken met de lezer, hen te informeren over je boek, en hun interesse te wekken om het te lezen en te beoordelen.

Ik hoop dat je deze template nuttig vindt en dat het je zal helpen om meer zichtbaarheid en succes voor je boek te genereren.

Veel succes en plezier!
Esther

PS: Als je op zoek bent naar lezers en schrijvers, wil ik je van harte uitnodigen voor het Droomvallei Clubhuis op heartbeat. In deze inspirerende omgeving kan je altijd feedback of steun vragen, ook aan mij! ik help je graag. Klik op de link om een account aan te maken.
https://ledenomgeving.creatievetijdvoorjezelf.nl/invitation?code=D5E45B

Onderwerp: Uw mening over mijn boek [Boektitel]

Beste [Naam],

Ik hoop dat het goed met u gaat. Ik schrijf u omdat onlangs mijn [genre] boek, getiteld “[Boektitel]” his uitgekomen bij [uitgeverij]. Gezien uw interesse in [relevant onderwerp/genre], dacht ik dat mijn boek wellicht uw aandacht zou kunnen trekken.

[Boektitel]” [korte beschrijving van het boek, bijvoorbeeld: is een verhaal over… / onderzoekt de thema’s van… / is een avontuurlijke reis door…]. Ik geloof dat het u inzichten zal bieden in [relevant onderwerp/boodschap van het boek].

Ik zou het enorm waarderen als u de tijd zou kunnen nemen om “[Boektitel]” te lezen en uw eerlijke recensie op [waar je de recensie wilt, bijvoorbeeld Hebban, Goodreads, uw persoonlijke blog, enz.] te plaatsen. Uw feedback is niet alleen waardevol voor mij als auteur, maar helpt ook andere lezers die op zoek zijn naar hun volgende boek.

Als u geïnteresseerd bent, stuur ik u graag een gratis exemplaar in het formaat van uw voorkeur (eBook, PDF, audioboek, enz.). Laat het me weten als u andere voorkeuren of vragen heeft.

Hartelijk dank voor uw tijd. Ik kijk uit naar uw review voor mijn boek.

Met vriendelijke groet,

[Uw Naam] [Auteurswebsite/Social Media Links, indien van toepassing]

Magische marketing master

Om auteurs te helpen met boekmarketing heb ik de magische marketing master ontwikkeld. Twaalf relevante modules die jou helpen om je boek meer zichtbaar te maken.

Alleen dit jaar nog verkrijgbaar voor de introductieprijs van € 247.

magiche marketing master