Dag 11 van de feestkalender. Ik ben zo benieuwd of het jullie lukt om leuke en aansprekende berichtjes te maken voor je (online) volgers! Vandaag geef ik weer wat hulp bij het maken van een planning. Mij helpt dat namelijk heel erg, dat ik weet wanneer ik een berichtje over een bepaald onderwerp of met een bepaald thema ‘moet’ plaatsen.

Voordelen van een Social Media Planning:

Consistentie: Een planning zorgt ervoor dat je regelmatig en consequent aanwezig bent op social media, wat essentieel is om je publiek te vergroten en te behouden.

Efficiëntie: Door vooruit te plannen, kun je tijd besparen en voorkomen dat je elke dag moet bedenken wat je moet posten.

Gerichte Content: Een planning helpt je om strategisch na te denken over je content en ervoor te zorgen dat deze aansluit bij je boek en je doelgroep.

Meten van Succes: Door je posts te plannen, kun je gemakkelijker bijhouden welke content goed presteert en je strategie hierop aanpassen.

Hoe Pak je het Aan?

Bepaal je Doelen: Wat wil je bereiken met je social media aanwezigheid? Meer boekverkopen, naamsbekendheid, lezersengagement?

Ken je Publiek: Wie zijn je lezers en op welke platforms zijn ze actief? Stem je content hierop af.

Maak een Contentkalender: Plan je posts van tevoren in. Dit kan variëren van boekfragmenten tot achter-de-schermen content, aankondigingen van evenementen, en meer. Je kan hiervoor mijn gratis contentkalender downloaden.

Gebruik Planningstools: Tools zoals Hootsuite of Buffer kunnen je helpen je posts te organiseren en automatisch te publiceren.

De verrassing van vandaag: een mooie planningspagina die je uit kunt printen om jouw (standaard) planning te maken. Vul hem in en hang hem in het zicht zodat je altijd vooruit kunt!

  Wat ga jij hiervan toepassen? Deel je plannen en producten om elkaar te inspireren!

  Heb je vragen? Laat het me weten!

  Veel succes en plezier!
  Esther

  PS: Als je op zoek bent naar lezers en schrijvers, wil ik je van harte uitnodigen voor het Droomvallei Clubhuis op heartbeat. In deze inspirerende omgeving kan je altijd feedback of steun vragen, ook aan mij! ik help je graag. Klik op de link om een account aan te maken.
  https://ledenomgeving.creatievetijdvoorjezelf.nl/invitation?code=D5E45B

  Magische marketing master

  Om auteurs te helpen met boekmarketing heb ik de magische marketing master ontwikkeld. Twaalf relevante modules die jou helpen om je boek meer zichtbaar te maken.

  Alleen dit jaar (2023) nog verkrijgbaar voor de introductieprijs van € 247.

  magiche marketing master

  Interactie met de lezers