De auteurs van Droomvallei Uitgeverij en de deelnemers aan mijn marketing cursus, de magische marketing master, leg ik vaak uit dat bloggen heel belangrijk is om je boek beter onder de aandacht te brengen. Voor wie het niet weet: bloggen is het schrijven van korte artikelen die je op een blog, een soort online dagboek of platform, publiceert. Het is een manier om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met een breed publiek. Je kunt het op je eigen website plaatsen (dat is het beste) maar er zijn ook allerlei andere platforms waar je als auteur jouw verhalen kwijt kunt, zoals op linkedin of op de boekensite Hebban waar je je eigen blogspot kan maken.

boekmarketingstrategie: bloggen

Waarom is bloggen belangrijk?

Er zijn veel redenen waarom bloggen belangrijk is. Ik zal er een paar uitlichten.

Een stappenplan voor het bloggen

Het is het beste als je het bloggen met regelmaat herhaald. Dus niet een keer een blogje plaatsen en denken dat je er dan bent, maar regelmatig iets nieuws schrijven. Bijvoorbeeld eens per week of eens per maand. Ik probeer elke week een nieuw blogje te plaatsen met deze boekmarketingstrategieën. Ik PROBEER het dus. Het lukt niet altijd, maar ik doe het wel heel regelmatig en zeker eens per maand. Dus … ga aan de gang en begin met bloggen!

Bepaal je doel en doelgroep: Voordat je begint met bloggen, is het belangrijk om te weten voor wie je schrijft en wat je wilt bereiken. Wil je je boek promoten, je schrijversreis delen of juist waardevolle tips geven? Dit helpt je om gerichte en relevante content te creëren.

Maak een contentkalender: Bij bloggen is het belangrijk om het vol te houden. Door een contentkalender te maken, kun je vooruit plannen en ervoor zorgen dat je regelmatig nieuwe posts publiceert. Plan onderwerpen die aansluiten bij je boek en je lezers interesseren. Ik heb een gratis contentkalender gemaakt die je daarvoor kunt gebruiken. Misschien heb je hem al eens gedownload, dan is het nu een mooi moment om hem uit de mottenballen te halen!

Schrijf waardevolle content: Zorg ervoor dat je blogs interessant en informatief zijn. Deel unieke inzichten, verhalen of tips die je lezers nergens anders kunnen vinden. Gebruik aansprekende titels en onderverdeel je tekst met kopjes om het leesbaar te maken.

Promoot je blog: Alleen bloggen is niet genoeg; je moet ook zorgen dat mensen je posts lezen. Deel je blogs op sociale media, in nieuwsbrieven en op andere platforms waar je doelgroep zich bevindt. Dit vergroot je bereik en trekt meer lezers naar je blog en uiteindelijk naar je boek.

Reageer op je lezers: Moedig je lezers aan om reacties achter te laten en ga in gesprek met hen. Beantwoord vragen, reageer op feedback en bouw een community op rond je blog. Dit versterkt de band met je lezers en zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer.

Optimaliseer voor zoekmachines (SEO): Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor je boek en je blogonderwerpen. Dit helpt zoekmachines om je content te vinden en hoger te ranken in de zoekresultaten. Zorg ook voor een goede structuur in je blogs en gebruik interne en externe links. Voor de deelnemers aan de magische marketing master: dit komt uitgebreid aan bod in module 11.

Voorbeelden van blogonderwerpen voor auteurs

Om je een idee te geven van waar je over kunt bloggen, hier zijn enkele suggesties:

Blogchallenge

Om je te helpen met bloggen heb ik een blogchallenge gemaakt. Als schrijver wil je natuurlijk dat jouw boek zoveel mogelijk lezers bereikt. Bloggen is een krachtige manier om je boek onder de aandacht te brengen, je lezerspubliek uit te breiden en je schrijfvaardigheden te verbeteren. Door deel te nemen aan deze blog challenge, krijg je de kans om je marketingstrategieën te verbeteren en tegelijkertijd waardevolle exposure voor je boek te krijgen.

Wat houdt de blog challenge in?

Deze 7-daagse blog challenge is speciaal ontworpen om jou als auteur te helpen effectief te bloggen over je boek. Elke dag krijg je een nieuwe opdracht die je helpt om een blogpost te schrijven en te publiceren. De opdrachten zijn gericht op het vinden van je ideale lezer, het genereren van boeiende blogonderwerpen, het promoten van je blog op sociale media, en nog veel meer.

Wat levert het je op?

Schrijf je hieronder in en doe mee aan de challenge!
De live challenge start op maandag 10 juni.

blogchallenge

Doe mee aan de blogchallenge voor auteurs

Schrijf je nu in voor de blogchallenge. Je ontvangt zeven mailtjes die ervoor zorgen dat jouw boek nog beter zichtbaar wordt!


magiche marketlng blog challenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *