Als je je wilt inschrijven voor boekenprijzen, is het handig de data in de gaten te houden voor het inleveren van de boeken enz.

Hier zijn de data die nu bekend zijn:

Schrijven Online: Schrijfwedstrijd de nacht
https://schrijvenonline.org/nieuws/doe-mee-met-onze-schrijfwedstrijd-de-nacht

Schrijf een spannend verhaal van maximaal 500 woorden dat zich afspeelt in de nacht. De spanning moet voelbaar zijn, dit mag onderhuids of het kan juist een bloederig scenario zijn. Het onderwerp staat je dus vrij.

Tip: denk eraan om zintuiglijk te schrijven, waardoor de lezer de spanning zelf ook gaat voelen.

Deadline: 14 november 2023, 23:59 uur. Lees de overige voorwaarden op de website van schrijven online.

Fantascifi boekenwedstrijd

Wilt u meedoen met deze bijzondere boekenprijs stuur dan een mailtje naar Diane Kooistra onder vermelding van: Fantascifi boekenwedstrijd

Zou u in de mail het volgende willen doorgeven:

Naam uitgeverij:
Titel en auteur:
Genre:
Datum verschijning:

Na akkoord van Diane Kooistra kunt u de fysieke boeken voor 1 mei opsturen (deze datum is dus al verstreken voor de bijeenkomst van 27 januari 2024).

Tijdens het Fantascifi boekenfestival, dat zal plaatsvinden op 27 januari 2024, zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De locatie is in het Zalencentrum in Ermelo.

Fantascifi verhalenwedstrijd

Meedoen aan de verhalenwedstrijd kan nog wel:

Hebban Goekenprijs

Inzenden voor de Hebban Goekenprijs kan vanaf 19 januari tot en met zondag 18 februari 2024Hier vind je het reglement van deze schrijfwedstrijd. De uitreiking vindt plaats in mei, naar verwachting tijdens de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Utrecht.

Hebban Thrillerprijs

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. Zo’n honderd ervaren thrillerlezers lezen de boeken die op de longlist staan. Zij bepalen de shortlist die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek wordt jaarlijks in juni bekendgemaakt.

Hebban Debuutprijs

Uitgeverijen kunnen titels nomineren voor de longlist tot 30 april middels een mailtje (bij het aanmelden van titels via mail ga je akkoord met de voorwaarden). Let op: Om kans te maken op een plek in de longlist, móét de uitgeverij de titel zelf aangemeld hebben (met uitzondering van de wildcard).

Valentijnprijs

1 mei 2024 is het volgende Valentijn festival met schrijfwedstrijd. Een kans om 250 euro en een contract te winnen. Het thema is ik vertrek.

Meedoen aan de schrijfwedstrijd kan tm 31 januari 2024. Alles daarover vind je hier.

Juno kinderboekenprijs

Deze uitreiking is in juni 2023. Inzenden kan op dit moment niet meer. Als er nieuwe data bekend zijn, plaats ik het hier.

Schrijfwedstrijden waar je aan mee kan doen

Deze website geeft een uitgebreid overzicht van allerlei schrijfwedstrijden in Nederland en België.

Gratis contentplanner

Wil je jouw boek beter zichtbaar maken? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om jou te helpen! Je ontvangt bij inschrijving meteen een contentplanner om je het inspireren voor socialmediaberichtjes en meer.

contentplanner v2

Schrijf je in voor de contentplanner en nieuwsbrief

Hier kan je je aanmelden voor de contentplanner en de nieuwsbrief. Veel plezier en succes ermee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *