Voor jou als auteur is zichtbaarheid van je boek heel belangrijk. Daarom deel ik tips hoe je dat voor elkaar kunt krijgen: boekmarketing in een minuut. Ik ben Esther van der Ham, eigenaar van Droomvallei Uitgeverij en auteur/illustrator van vele boeken voor kinderen en volwassenen. Ik deel graag mijn kennis en ervaring op het gebied van boekmarketing met jou, om zo je boek NOG meer zichtbaarheid te geven.

De tip van vandaag: het gebruiken van (gratis) planningstools

Boekmarketing in een minuut: planningstools

Gelukkig maken tools zoals Buffer en Hootsuite het makkelijker om je berichten vooruit te plannen, waardoor je meer tijd overhoudt voor het schrijven zelf. Hier lees je hoe je deze tools effectief kunt gebruiken.

boekmarketing in een minuut plannen

Vooruitplannen helpt je om een consistente aanwezigheid op social media te behouden, wat cruciaal is voor het opbouwen van een betrokken lezerspubliek. Het stelt je in staat om berichten te plannen tijdens piekuren van jouw doelgroep, zelfs als je zelf niet online kunt zijn. Dit zorgt voor betere betrokkenheid en vergroot je bereik.

Kies de juiste tool voor het plannen

Tools zoals Buffer en Hootsuite bieden verschillende functies, waaronder het plannen van berichten, het beheren van meerdere accounts en het analyseren van de prestaties van je posts. Kies de tool die het beste past bij je behoeften en budget.

Stap-voor-Stap: berichten plannen met bv Hootsuite of buffer

Registreer je en voeg je social media accounts toe aan de tool.

Schrijf een boeiende tekst en voeg eventueel afbeeldingen of links toe.

Onderzoek de beste tijden om te posten gebaseerd op wanneer je doelgroep het

1meest actief is.

Gebruik de kalenderfunctie van de tool om je bericht op een specifieke datum en tijd te plannen.

Na het plaatsen van je bericht kun je de tool gebruiken om de prestaties te volgen en aanpassingen te maken indien nodig. Doe er in ieder geval je voordeel mee voor de volgende berichten.

Voorbeeldbericht

Tool: Buffer

Tekst: “Net een nieuw hoofdstuk voltooid en ik kan niet wachten om het met jullie te delen! Blijf op de hoogte voor een sneak peek volgende week! 📚✨ #schrijversleven #nieuwboek”

Geplande Tijd: Woensdag om 17:00 uur, wanneer de betrokkenheid doorgaans hoog is.

Voordelen van Plannen

Door je social media berichten te plannen, kun je je online aanwezigheid handhaven, ook in periodes dat je minder tijd hebt of afwezig bent, zoals de vakantie. Ik plan zelf ook veel berichten in. Het nadeel kan wel zijn dat het bereik minder is. Facebook heeft zijn eigen planningstool voor pagina’s, dat geeft wel een iets hoger bereik.

Plannen geeft je meer tijd om je te concentreren op je schrijfwerk (of op je vrije weekend), terwijl je toch actief blijft communiceren met je lezers. Bovendien helpt het je om strategisch te posten, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid en volgersgroei.

Wil je meer tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je meer weten over boekmarketing? Schrijf je dan in voor de Magische Marketing Master of voor een losse module naar keuze.

contentplanner v2

Schrijf je in voor de contentplanner en nieuwsbrief

Hier kan je je aanmelden voor de contentplanner en de nieuwsbrief. Veel plezier en succes ermee!


boekmarketing in een minuut plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *